TRIP ADVISOR

Booking

 

TRIP ADVISOR

 
 

Вранец Виктори 2015 е вино направено од покасно обрано грозје од сопствен лозов насад кое совршено ја нагласува посебноста на тероарот на микро локацијата Попова Кула. 

Ова е полуслатко вино при што остатокот на шеќер е природен, од самото грозје (резултат на касната берба) и е одлично вклопен во вкусот на виното. 

Бојата на ова вино  е неверојатно длабока и интензивна со што на најдобар можен начин го отсликува самото значење на името Вранец (црн пастув). 

Аромата е интензивна и фантастично комплексна, со јасни ноти на цреша, капина, боровинка и аронија. 

На вкус ова е извонредно комплексно и богато вино со изразено полно тело каде повторно, што и се очекува кај врвно вино, се појавуваат ноти на цреша, капина боровинка и аронија. Танините се богати, но неверојатно нежни, кадифени и се добро вклопени.

Има извонредно високи вински киселини кои се снажни, но не се непријатно истакнати туку напротив се добро вклопени и даваат многу пријатно чувство на свежина. 

Алкохолот е висок, но е истотака добро вклопен и не се одвојува како страничен мирис. 

Неочекувано за вино со таква доминантност и моќ, Вранец Виктори е неверојатно добро избалансирано, фасцинантно елегантно, хармонично и питко вино. Послевкусот пак е извонредно долг.

Сè на сè, ова е фантастично вино, префектен израз на можностите на сортата Вранец и едно од најдобрите досега направено во 11 годишната историја на Попова Кула. 

Сите во тимот на Попова Кула сме многу горди што го имаме овoj Вранец и сме многу среќни што можeмe да го споделиме со вистинските љубители на вино ширум светот. Тие што ќе го конзумираат ќе го паметат и ќе зборуваат за него цел живот!

За арно, за убаво!