You're receiving this newsletter because you are subscribed on our mailing list. If you want to unsubscribe from our mailing list, click here. Having trouble viewing this email? View it in your browser .

 
Издание 2010, број #7
Edition 2010, #7
 

ВИНО НА МЕСЕЦОТ - Жилавка /

WINE OF THE MONTH - Zilavka

Header

Zilavka

 

Тимот на ВВ Попова Кула ве поканува да ја пробате нашата Жилавка, бело вино произведено со огромна љубов и внимание од старата истоимена македонска сорта на грозје жилавка. За арно, за убаво!

Popova Kula Team invites you to taste our Zilavka, white wine produced with great love and care from the old Macedonian variety zilavka. Cheers!

 

 

ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ – Лосос

Recommended Meal – Salmon

Header

Посетете го ресторанот во Попова Кула и комбинирајте ја нашата Жилавка со вкусно приготвен лосос од локалниот рибник.

Visit the restaurant in Popova Kula and try our Zilavka in combination with salmon from the local fish farm.

 

VacuVin производ на месецот –

Кулер за брзо ладење на вино /

VacuVin product of the month – Rapid Ice Wine Cooler

Header

Брзото ладење на виното никогаш не било полесно употребувајќи го кулерот за инстант брзо ладење ...

Chilling wine quickly and keeping it cold is no longer a problem using the Rapid Ice ...

ПОДАРОК ПЕСНА /

GIFT SONG

Header

Уживајте со добро вино и добра музика! Слушнете ја "A Steell Guitar And A Glass Of Wine" од Paul Abot.

Engoy with good wine and music!!! Listen the song "A Steell Guitar And A Glass Of Wine" from Paul Abot.

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА /
SPECIAL OFFER

HeaderЉубовта е наоколу! Ја пронајдовте љубовта на вашиот живот и сакате вашето запросување да биде назаборавно ...

Love is in the air! You have found the love of your life but you want your proposal to be perfect ...

 

ПОНУДА НА МЕСЕЦОТ/
OFFER OF THE MONTH

HeaderЛетен попуст на пансионските сместувања во јули во хотелот Попова Кула!!! ...

Summer discount for BB in Popova Kula Hotel in July!!! ...

 

Совети за правилна дегустација на вино 2 / How to taste wine 2

- Мирис / Smell

HeaderДраги претплaтници на електронскиот магазин на ВВ Попова Кула, во статијата Совети за правилна дегустација на вино овој пат ќе зборуваме општо за мирисот на виното и ќе ве запознаеме со тркалото на вински ароми развиено од A. C. Noble. Во наредните два електронски магазини ќе ви објасниме подетално како да ги препознаете различните мириси кај белите и црвени вина со помош на ова тркало ...

Dear subscribers of Popova Kula newsletter, in this article How to taste wine we’ll speak generally about smell and we’ll present the aroma wheel developed by A. C. Noble. In the following two newsletters we’ll explain how to use the wine wheel to discover the different smell of white and red wines ...

 

ВВ ПОПОВА КУЛА НА CNN /

POPOVA KULA WINERY ON CNN

Header

Гледајте ја специјалната репортажа на CNN за ВВ Попова Кула ...

Watch the special CNN story for Popova Kula Winery