You're receiving this newsletter because you are subscribed on our mailing list. If you want to unsubscribe from our mailing list, click here. Having trouble viewing this email? View it in your browser .

 
Издание 2010, број #8
Edition 2010, #8
 

ПОНУДА НА МЕСЕЦОТ/
OFFER OF THE MONTH

HeaderЛетниот попуст за ноќевање со доручек во хотелот Попова Кула продолжува и во месец август!!! Резервирајте сега!

The summer discount for BB in Popova Kula Hotel continues in August!!! Book now!

ВИНО НА МЕСЕЦОТ

-Совињон Блан /

WINE OF THE MONTH

- Sauvignon Blank

Header

ZilavkaПробајте го нашиот Совињон Блан, високо квалитетно суво бело вино, што се карактеризира  со бледо жолта и нијанси на зелена боја, со добро избалансиран вкус со пријатна свежина и долг финиш.

За арно, за убаво!

Taste our Sauvignon Blank, high quality dry white wine. This Sauvignon Blank has pale yellow and shades of green color, a great harmony and structure with long lasting and impressive finish. Cheers!

 

 

ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ

Чоколадна торта

Recommended Meal

Chocolate cake

Header

Во нашиот ресторан пробајте јa  нашата вкусна чоколадна торта во комбинација со нашето  вино Совињон Блан. Вистинско уживање за вашите вкусови!

In our restaurant try our delicious chocolate cake in combination with our Sauvignon Blank. It is real pleasure for your senses!!!  

 

VacuVin и Vero иновација во вашиот дом /

VacuVin and Vero loyalty game

Header VacuVin и Веро ве наградуваат со играта за лојаност. Купувајте во маркетите на Веро, собирајте купони и со соодветна доплата добијте еден од уникатните производи на VacuVin што не можете да ги купете во редовна продажба.  Играта трае до 10 октомври.

VacuVin and Vero reward your loyalty. Shop in all Vero markets in Macedonia, collect coupons and became the owner of some of the unique VacuVin products! The loyalty game will end at 10th of October.

ИЛИНДЕНСКА ЗАБАВА /

BBQ PARTY 1st OF AUGUSTHeader

Вечерта на 1ви август забава во ВВ Попова Кула. Придружете ни се  заедно да го прославиме големиот празник Илинден на традиционален македонски начин – со скара и убаво вино, со песни и ора!
Мени за возрасни 1 000 денари.
Деца 200 денари.

Резервирајте сега!

The night at 1st of August BBQ party at Popova Kula Winery. Enjoy the traditional Macedonian party - barbeque, wine, songs and dancing!
Adults 1 000 denars.
Children 200 denars.

Book now!

 

Можете ли да ги откриете различните мириси кај нашите бели вина??? /

Can you identify the different wine aromas in our white wines???

HeaderДраги наши читатели,
Овој пат тимот на ВВ Попова Кула се одлучи да ви понуди еден вид на тест за распознавање на аромите кај дел од нашите вина.

За овој тест ви се потребни три наши бели вина – Мускат Отонел, Жилавка и Шардоне и неколку различни видови намирници што можете да ги набавите од најблискиот пазар или супермаркет ...

 

Dear subscribers of Popova Kula newsletter,
This time we decided to give you a small test for different wine aromas.

To take this test you need to have three of our white wines Muscat Ottonel, Zilavka and Chardonnay, and some groceries that can be purchased from any supermarket ...

 

ПОДАРОК ПЕСНА /

GIFT SONG

Header

Овој месец уживајте во прекрасната песна на Владо Калембар „Вино на уснама“ .

This month enjoy with our wine and the beautiful song from Vlado Kalembar "Vino na usnama".