You're receiving this newsletter because you are subscribed on our mailing list. If you want to unsubscribe from our mailing list, click here. Having trouble viewing this email? View it in your browser .

 
Издание 2012, број #07
Edition 2012, #07
 

Настан што следува - Забава во Попова Кула / Upcoming event: Party in Popova Kula– 3 Nov. 2012Header

Придружете ни се на 3 ноември на голема забава со традиционална македонска храна комбинирана со најдобрите вина од Попова Кула и музика во живо.

13:00 часот - Почеток на забавата
Мени - четири курса на јадење со четири чаши различно вино.
Цена - 1.000 ден. за лице.
За уплата до 1 ноември цената изнесува 800 ден.
Жиро сметка: 250-0000001999-31  во Шпаркасе Банка АД Скопје.

Местата се ограничени.
Резервации: Петров Лазар, моб.076 432 640.

We invite you to join us on November 3th 2012 and try traditional Macedonian food combined with the finest wines from Popova Kula Winery.

Party starts at  - 13:00 h
Menu - four dishes with four different types of wine
Price - 1.000 mkd per person.
For payment by November 1, the price will be 800 mkd.
Account number: 250-0000001999-31 at Sparkasse Banka AD Skopje.

Places are limited.
Reservation: Petrov Lazar, mob. 076 432 640.

 

 

Ви препорачуваме / Recommended MealHeader

Повелете во нашиот ресторан и пробајте го новиот специјалитет - телешки бифтек со вранец сос. Овој наш специјалитет можете да го комбинирате со црвените вина од Попова Кула. Овој пат ви препорачуваме да го пробате со Вранец Перфект Чоис. Добар апетит!

Welcome to our restaurant and try the new specialty - beef steak in vranec souse. Combine this specialty with some of the red wines from Popova Kula. We recommend you to try it with our Vranec Perfect Choice. Bon appétit!

 

Фото сесија / Photo sessionHeader

Погледнете дел од прекрасната фото сесија за каталогот на Дуки Дасо снименa во магичниот амбиент на ВВ Попова Кула.

Take a look at the photo session for the new catalog for Duki Daso taken in the magical ambient of Popova Kula Winery.

ПОПУСТ ЗА НОЌЕВАЊЕ ВО ВВ ПОПОВА КУЛА / DISCOUNT FOR B&B IN HOTEL POPOVA KULAHeader

Специјален ноемвриски попуст во Попова Кула! Останете минимум 2 ноќи во нашиот хотел и за второто ноќевање платeте 50% помалку од редовната цена!!!
Редовни цени за НП:
- Двокреветни соби - 3.075 мкд  (50 €) за двајца
- Апартман В&В - 4.920 мкд (80 €) за двајца
.

Резервации: Петров Лазар, моб.076 432 640.

Special discount for B&B in November in Popova Kula! Stay at least 2 nights in our hotel and pay 50% less from the regular prices for the second night!!!
Regular prices:
- Double rooms B&B - 3.075 mkd (50 €) for two persons
- Apartments B&B - 4.920 mkd (80 €) for two persons.

Reservation: Petrov Lazar, mob. 076 432 640.

 

 

 

Вино  на месецот - Вранец Перфект Чоис / Wine of the month - Vranec Perfect Choice Header

Овој месец уживајте со Вранец Перфект Чоис - нашата гордост од црвените вина. Вранецот претставува автохтона балканска сорта на грозје. Македонија е најголем производител на грозје од оваа сорта, а во тиквешкиот вински регион се наоѓаат најубавите насади на грозје од сортата вранец. Токму од овие насади ние, со користење на најквалитетното грозје вранец и современа производна технологија го произведуваме нашето вино Вранец Перфект Чоис - вино со коешто можеме да им конкурираме и на светските брендови на црвени вина. За квалитетот на ова наше вино зборуваат и наградите што ги има освоено на меѓународните и домашни саеми за вино. Пробајте го и дозволете да ве плени неговиот незаборавен вкус. За арно, за убаво!

This month we invite you to taste Vranec Perfect Choice - our pride from the red wines. Vranec is autochthon Balkan grape variety. Macedonia is the biggest producer of grape from this variety and in the tikvesh wine region are located the most beautiful vineyards with vranec. Using these highest quality grapes and special production technology we make our Vranec Perfect Choice - wine that can compete with global brands of red wines. A number of awards won at many international and home wine fairs are proof about the quality of our wine Vranec Perfect Choice.  Try it and you’ll never forget its unique taste. Cheers!

 

 

Подарок песна / Gift song Header

Нашиот сакан Тоше Проески ни остави голем број на музички дела кои за секогаш ќе ги опејуваме. Освен забавните мелодии Тоше ни ги остави и препејани дел од старите македонски песни кои се дел од нашата историја. Овој пат слушнета ја песната „Мајка на Марика“, преземена од youtube.

Our beloved Toše Proeski left for us songs that we’ll always sing. Despite popular music songs Toše sang for us some of the most beautiful old traditional Macedonian songs.  This time listen to his beautiful voice and his performance of the song “Majka na Marika”, taken from youtube.