You're receiving this newsletter because you are subscribed on our mailing list. If you want to unsubscribe from our mailing list, click here. Having trouble viewing this email? View it in your browser .

 
Издание 2010, број #6
Edition 2010, #6
 

ВИНО НА МЕСЕЦОТ - Мускат Отонел 2008 /

WINE OF THE MONTH - Muscat Ottonel 2008

Header

Овој месец ви препорачувамe да го пробатe нашиот Мускат Отонел 2008. Откријте ги неговите незаборавни ароми и освежете ги овие топли денови со ова наше прекрасно вино.

 

This month we recommend you to try our Muscat Ottonel 2008. Discover its unforgettable aromas and fresh-up these hot days with this extraordinary wine. Cheers!

 

 

 

ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ – Раванија

Recommended Meal – Ravanija

Header

Посетете го нашиот ресторан и пробајте го нашиот Мускат Отонел 2008 со раванија – традиционална македонска торта.

Visit our restaurant and try our Muscat Ottonel 2008 with ravanija – cake from Macedonian national cuisine.

 

VacuVin производ на месецот –

Kибла за вино со стаклен сад /

VacuVin product of the month – Wine Cooler Carafe

Header

Изладете ги  нашите бели вина во киблата за вино од палетата производи на VacuVin ...

Chill our white whines with the Wine Cooler Carafe from VacuVin ...

ПОДАРОК ПЕСНА /

GIFT SONG

Header

Драги наши мераклии еве го нашиот музички подарок за вас „Сум се родил мераклија на виното ем ракија“.

Gift song for the lovers of good wine and food "Sum se rodil meraklija na vinoto em rakija".

 

ПОНУДА НА МЕСЕЦОТ /
OFFER OF THE MONTH

ВВ Попова Кула - идеално место за рекреација на целото семејство ...

 

Popova Kula Winery – ideal place for your family recreation ...

 

 

Совети за правилна дегустација на вино /

How to taste wine

Header

Винската култура е дел од културата на живеење. Почнувајќи од овој електронски магазин ние ќе се потрудиме да го надополниме вашето знаење со совети за правилна дегустација на вино. Во секој нов електронски магазин ќе ви откриваме по едена нова винска тајна. Но запомнете, за да научите повеќе за  виното морате виното и да го пробате.  Ниту еден совет или прочитан текст за виното не може да го замени искуството кога ги откривате неговите ароми и го запознавате неговиот вкус ...

Wine tasting is the sensory examination and evaluation of wine. Starting from this newsletter our team will give you small directions how to taste wine. In each new newsletter, a new wine tasting secret will be discovered. But remember, to truly learn about wine, you must taste wine. No amount of reading can replace the experience you have smelling the wine’s aromas, and savoring its flavors and textures ...

ВВ ПОПОВА КУЛА НА CNN /

POPOVA KULA WINERY ON CNN

Header

Гледајте ја специјалната репортажа на CNN за ВВ Попова Кула ...

Watch the special CNN story for Popova Kula Winery

 

НОВО ОД КАРАТАНОВА ТУРС /

NEW FROM KARATANOVA TOURS

Header

Чартер лет Амстердам - Скопје - Амстердам ...

Direct flight Amsterdam - Skopje - Amsterdam ...