Subscribe to our mailing list

* indicates required

TRIP ADVISOR

Booking

 

TRIP ADVISOR

 
 

Новата берба во ВВ Попова Кула започна денес, 14ти Август 2017.

Првото грозје што пристигна во нашата винарија е грозје од сортата Шардоне.

Квалитетот на грозјето е одличен, па може да очекувате одлично  ново вино Шардоне од нас.

 

 

 

Бидете проактивни! Изберете го најдоброто место за своите деловни состанoци и семинари!

ВВ Попова Кула ви нуди идеални услови за одржување на семинари, тим-билдинг активности презентации, конференции ...

Хотелот „Попова Кула“ Ви нуди незаборавно искуство со своите 33  соби а ресторанот е со  капацитет од 60 гости и летната тераса има капацитет од 80 гости и прекрасен поглед на околината.
 
резервации:
мобилен1: + 389 75 432 600;
мобилен2 :+ 389 76 432 640
  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите ;
За арно, за убаво!

Купете ги нашите вина во САД!

Посетете ја интернет страната www.passionvines.com и одберете го вашето омилено вино од ВВ Попова Кула.

Вранец Виктори 2015 е вино направено од покасно обрано грозје од сопствен лозов насад кое совршено ја нагласува посебноста на тероарот на микро локацијата Попова Кула. 

Ова е полуслатко вино при што остатокот на шеќер е природен, од самото грозје (резултат на касната берба) и е одлично вклопен во вкусот на виното. 

Бојата на ова вино  е неверојатно длабока и интензивна со што на најдобар можен начин го отсликува самото значење на името Вранец (црн пастув). 

Аромата е интензивна и фантастично комплексна, со јасни ноти на цреша, капина, боровинка и аронија. 

На вкус ова е извонредно комплексно и богато вино со изразено полно тело каде повторно, што и се очекува кај врвно вино, се појавуваат ноти на цреша, капина боровинка и аронија. Танините се богати, но неверојатно нежни, кадифени и се добро вклопени.

Има извонредно високи вински киселини кои се снажни, но не се непријатно истакнати туку напротив се добро вклопени и даваат многу пријатно чувство на свежина. 

Алкохолот е висок, но е истотака добро вклопен и не се одвојува како страничен мирис. 

Неочекувано за вино со таква доминантност и моќ, Вранец Виктори е неверојатно добро избалансирано, фасцинантно елегантно, хармонично и питко вино. Послевкусот пак е извонредно долг.

Сè на сè, ова е фантастично вино, префектен израз на можностите на сортата Вранец и едно од најдобрите досега направено во 11 годишната историја на Попова Кула. 

Сите во тимот на Попова Кула сме многу горди што го имаме овoj Вранец и сме многу среќни што можeмe да го споделиме со вистинските љубители на вино ширум светот. Тие што ќе го конзумираат ќе го паметат и ќе зборуваат за него цел живот!

За арно, за убаво!